Choir Aid

choir_aidVarmt välkomna till Choir Aid 2016, lördagen den 12 mars kl. 18:00 i Allhelgonakyrkan Lund

Choir Aid är en gemensam manifestation i form av en konsert där över 200 körsångare av Lunds och Malmös bästa förmågor går samman på det sätt vi gör bäst, i en sagolik körkonsert.

Nytt för i år är vårt betalningssystem som går via www.billetto.se. Där kan du själv välja vad du vill bistå med, 60/100/150/200 sek finns som möjliga alternativ, men du kan även lägga en ytterligare donation om så önskas. Vi vill att alla ska få möjlighet att hjälpa till efter sin förmåga! Biljetter kommer även att säljas i dörren efter detta system. Observera att det alltså inte är olika parkett i kyrkan, utan valfri donationssumma.

Pengarna går oavkortat till paraplyorganisationen Crossroads projekt i form av stöd till en skola för barnen i rumänska Maxenu. Över hälften av de som sitter och tigger på Lunds gator kommer från Maxenu. Vi behöver hjälpa dom här men även i sin hemort, allt efter ledorden: “Värdighet här, förändring där”!

Redan nu har hjälpinsatser gjorts i form av tandkräm och tandborstar, rullstolar och upprustning av skolgården. I den nya läxhjälpscentralen ska barnen också få hjälp efter skolan men den ska också fungera som en fritidsgård. Vipeholmsskolan i Lund har redan skänkt datorer, samlat in burkar och byggt sängar.
I samarbete med Lunds Allhelgonaförsamling och SENSUS ger vi Choir Aid 2016, för andra året i rad. Vi hoppas kunna upprätthålla denna årliga tradition under lång tid. Välkomna!

Bakgrund och information

Carolinae Damkörs dirigent Ulrika Emanuelsson gick länge och bar på en idé: att hjälpa samhällets olycksbarn med en gemensam konsert! Nu blir den äntligen verklighet i projektet Choir Aid.

Tanken är att Choir Aid ska bli en årligen återkommande upplevelse som kan fortsätta att hjälpa och att vi ska kunna utöka till att dubblera konserten även i Malmö. Det pågår även arbete i form av att göra en inspelning av konserten som sedan ska kunna laddas ner från nätet mot en donationsgåva – alltså kan konserten fortsätta att ge intäkter även efter den klingat färdigt i realtid!

Historiens första Choir Aid konsert hölls i Lunds Domkyrka lördagen den 28 februari 2015 kl. 17:00. Medarrangör var Lunds Domkyrkoförsamling. Domkyrkan var fylld och vi fick i kollekten in sammanlagt ca 24 000 kr som oavkortat gick till Crossroads och Diakonin i Lund. Stort tack till alla som kom och bidrog!

Medverkande körer är:

Carolinae Damkör
Gilla

Svanholm Singers
Gilla

Lunds Akademiska Kör
Gilla

Korallerna
Gilla

Ostrochorus
Gilla

Lunds Kammarkör
Gilla

Petri Sångare
Gilla

Cantores Cathedrales

Lunds Studentsångförening
Gilla

Läs mer och gilla Crossroads här

Läs mer om Diakonicentralen inom Svenska Kyrkan här

Choir Aid loggan är speciellt framtagen för detta projekt och är producerad av Greta Eklund i Carolinae Damkör.

 

Choir Aid 2015

Choir Aid 2015