Om kören

Carolinae Damkör, döpt efter Lunds universitets latinska namn, är en ensemble bestående av ca 20 ambitiösa sångerskor i åldrarna 19 – 45 år.
2014 utsågs de av Lunds kommun till årets kulturpristagare, och ensemblen ”räknas som en av de främsta i Lund och landet”.

Med oräddhet och nyfikenhet ger de sig an rösttekniker och genrer från hela världen, från jojksång via arabisk folkmusik och övertonssång till operaimprovisation med nyskriven musik, skapande gränsöverskridande konsertupplevelser och annorlunda scener.

Efter stora framgångar i tävlingar i Budapest, Riga och Rom står kören nu inför nya resor, inbjudna till Baden i Österrike och Carniege Hall i New York.

Kören leds av tonsättaren och dirigenten Ulrika Emanuelsson, prisbelönad för sina kompositioner runtom i världen och själv en rutinerad körsångare från många namnkunniga ensembler sedan starten 2003.

Carolinerna hyser en aldrig sinande lust att sjunga och en stark gemenskap till varandra – detta i kombination med dirigentens passion för tokhärliga körstycken ger en härlig krydda åt Lunds blomstrande körliv!

 

Välkommen till världen av ”voces blancas”!

 

Guldmedalj-520x300 140715_6337

120915_0029